Szkolenia
SZKOLENIA BARISTYCZNE
Zapraszamy do udziału w naszych szkoleniach baristycznych. Zapewniamy wprowadzenie merytoryczne jak i pełne szkolenie praktyczne z zakresu espresso, speniania mleka jak i alternatywnych metod zaparzania kawy. W przypadku gastronomii pomagamy także w stworzeniu menu.
SZKOLENIA MASTER MONIN
Wspólnie z firmą MONIN postanowiliśmy otworzyć centrum szkoleniowe barmańsko/baristyczne mieszczące się przy ulicy Głogowskiej 144/2. Jesteśmy trzecim studiem (po Warszawie i Krakowie), które gratyfikuje swoich uczestników Certyfikatem Master Monin. Szkolenie trwa jeden dzień, a udział w nim jest całkowicie bezpłatny.
Pierwsza część (teoretyczna) to tzw. „MONIN w pigułce”, na którym uczestnicy będą mieli możliwość zapoznania się z produktami Monin (sosy, syropy, likiery, puree, bazy koktajlowe), ich podziałem ze względu na zastosowanie, sposobem wytwarzania, historią firmy. Dodatkowo każdy lokal otrzyma darmowy segregator z przepisami podzielony na cztery pory roku, gdzie raz na sezon tj. wiosne, lato, jesień, zimę przesyłane będą karty z przepisami coctaili, moctaili, kaw, czekolad, herbat i lemoniad smakowych adekwatnych do danej pory roku.
Druga część to praktyka, na której to Brand Ambasador Marki przedstawi kilka przepisów z każdego działu (herbaty mrożone, kawy, coctaile, lemoniady, moctaile). Następnie uczestnicy będą mieli możliwość samodzielnego poeksperymentowania z naszymi produktami.
Całość zakończona zostanie wręczeniem Certyfikatów.
Wracając do trzeciego akapitu, pierwsze spotkanie jest zapoznawcze zarówno dla Państwa jak i dla nas. Jeżeli uznają Państwo, że proponowane przez nas rozwiązania np. lemoniady zostaną ciepło przyjęte przez gości waszego lokalu wówczas spotkamy się jeszcze raz, aby pracować nad interesującym fragmentem „smakowego lego” jakim niewątpliwie jest MONIN, które miejmy nadzieję będzie wyróżniać was z pośród innych miejsc na gastronomicznej mapie Poznania.