rodzaje
Ekspresy do kawy dzielimy, ze względu na sposób zaparzania, na ciśnieniowe, w których woda przechodzi przez kawę przy pomocy pompy oraz przelewowe, gdzie woda grawitacyjne przepłwa przez grubiej zmielone ziarno. Ekspresy ciśnieniowe ponadto, dzielimy na automatyczne, z wbudowanym młynkiem oraz kolbowe, znane wielbicielom kawiarni.
Różni je wiele kwestii, od smaku naparu do czasu, który jest wymagany na jego przygotowanie. Stąd przed wyborem typu urządzenia warto zapoznać się z opisem każdej z kategorii.
automatyczne
Ekspresy automatyczne to doskonałe rozwiązanie dla biura i domu. Są bardzo proste w obsłudze, mają ciekawy i profesjonalny design, menu jak z prawdziwej kawiarni , a co najważniejsze potrafią zaparzyć wspaniałe, aromatyczne, intensywne espresso. To wszystko za naciśnięciem jednego guzika! Wielkość i rodzaj sprzętu dobieramy pod Wasze oczekiwania. A może macie już wybrany swój ulubiony model?
ZOBACZ PRODUKTYprzelewowe
Czarna, mocna, esencjonalna… Prosto z dzbanka lub termosu, jak w amerykańskim filmie! Wszędzie się wpasuje – w domu, w biurze, w kawiarni i w hotelu. W różnych rozmiarach, w różnych kolorach, z szerokim zakresem wydajności.
ZOBACZ PRODUKTYkolbowe
Pochodzą z Włoch, ale są używane na całym świecie. Niesamowity smak espresso, doskonale spienione mleko oraz majestatyczny wygląd tych maszyn sprawia, że nie możemy się bez nich obejść. Pełna kontrola w trakcie zaparzania daje wspaniały efekt w filiżance naszego gościa. Znajdź odpowiedni ekspres do Twojego lokalu.
ZOBACZ PRODUKTYEsprecious to innowacyjny, wielofunkcyjny, kompaktowy ekspres ciśnieniowy do przyrządzania kawy.... więcej informacji