to kawa w 100% arabica, której ziarna pochodzą z północnej części Kolumbii – Antioquia.
Red Blend to niebywały smak. Zaczyna się od niskiej, przyjemnej, wiśniowej kwasowości, aby rozwinąć się na podniebieniu w wysoką słodycz z nutą karmelu
i wiśni, kończąc na delikatnej czekoladowej goryczy. Kawa w odczuciu jest pełna i bardzo dobrze zbalansowana.
Kawa wypalona jest w stopniu medium, w sposób zrównoważony. Nie tłumi to jej naturalnego aromatu.
Zawartość kofeiny w kawie określić można jako średnią.
Crema, czyli pianka, która powstaje w procesie parzenia ziaren pod espresso ma kolor mahoniowy.
Kawę w Kolumbii uprawia się w średniej temperaturze w ciągu roku wynoszącej około 19 stopni Celsjusza. Roczna średnia opadów utrzymuje się na poziomie 140 mm. Wysokość terenu waha się od 1200 do 2000 metrów nad poziomem morza.
Ziarna poddane są obróbce mokrej. Wisienki kawy fermentują w wodzie przez kilkadziesiąt godzin, aż do momentu, kiedy ich miąższ będzie na tyle miękki
i kruchy, że sam oddziela się od ziarna. Taka obróbka sprawia, że kawa którą zaparzymy z ziaren pozyskanych w ten sposób, będzie miała większą czystość
oraz przyjemniejszą kwasowość.
Idealna do parzenia zarówno w domu, jak również w restauracjach, kawiarniach i biurach.